Herningsholmskolen får helt nye rammer i 2025

I begyndelsen af 2025 kan Herningsholmskolen flytte ind i en nybygget og attraktiv folkeskole.

Dji 0597 Copy

Herningsholmskolen ligger på Sjællandsgade i Herning, og er fra 1954. I løbet af de kommende år skal skolen erstattes af en helt ny skole på samme adresse. Det har byrådet i Herning Kommune besluttet i budgetforliget for 2020.

I 2020 er Herning Kommune gået gang med planlægningsfasen af det kommende skolebyggeri. Ifølge planen skal den nye skolebygning til Herningsholmskolen opføres i årene 2022-2025.

Byggeriet bliver det femte skolebyggeri i Herning Kommune siden årtusindeskiftet, hvor der siden da er åbnet nye skoler i Vildbjerg, Tjørring, Snejbjerg og i Hammerum-Gjellerup.

Anlægsbudgettet for byggeriet af Herningsholmskolen er på cirka 200 millioner kroner.
I 2021 og 2022 er der sammenlagt afsat 43,5 millioner kroner til projektet, og yderligere beløb vil komme til i de forestående år, efterhånden som byggeriet skrider frem.

Dji 0590 Copy

Glæder sig til nye rammer

På Herningsholmskolen glæder skoleleder Lone Krog sig til at elever og lærere får nye og moderne faciliteter.

- Det bliver en fremtidssikret skole i topklasse. Vi beholder vores unikke placeringen her i midtbyen, og får samtidig lavet en attraktiv folkeskole, som bliver valgt til for de forældre, der bor i den her del af byen, siger Lone Krog.

017Lonekrogh Dsc5754

Som skoleleder sidder Lone Krog med i arbejdsgruppen, der planlægger projektet sammen med Herning Kommune.

- Lige nu foregår det hele jo meget på tegnebrættet. Men vi glæder os til nærmest det hele. Det er en spændende mulighed at have så meget medindflydelse på vores fremtidige skole, siger Lone Krog.

- Vi har taget udgangspunkt i, hvad fremtiden kalder på, og hvilke kompetencer vores børn skal have. Det prøver vi at understøtte med kreativitet og innovative løsninger. For eksempel vil vi gradvist udfase traditionelle klasselokaler i takt med at eleverne bliver ældre, og går op i klassetrin. Det er faktisk kun i indskolingen, at børnene vil få klasseværelser. Fra 3. klasse vil børnene opleve, at klasseværelserne langsomt bliver udfaset, og når de kommer til udskolingen, så har vi dem slet ikke længere. Her vil undervisningen i stedet foregå på store områder og fælles lokaliteter, som understøtter vores nye måde at gøre tingene på, siger Lone Krog.Skolelederen fortæller, at den nye skoles DNA vil få fokus på store åbne områder med pædagogiske læringsmiljøer samt værksteder fremfor klasseværelser.

- Vi ser meget frem til at få bedre faciliteter til at samle børnene. I dag har vi ingen steder at samle børnene fra for eksempel en hel årgang. Vi får også plads til tilgang af elever. Det er fuldstændigt unikt at være med til at bygge en ny folkeskole, siger skolelederen.

I det nye projekt bliver Herningsholmskolen bygget som en tre-sporet skole, så der er plads til flere elever end i dag.